Fiber og trådløse løsninger

(oppdatert med anbefaling av TP-Link Deco M4, mesh-nettverk)

https://www.tek.no/artikler/test-tp-link-deco-m4/467381Så godt som alle leiligheter skal nå være koblet til det nye fiberanlegget, og de som ennå ikke har fått signal må ta kontakt med Netel for å avtale tidspunkt for installasjon om det ikke allerede er gjort.

Praktisk info for trådløs dekning:

Det er ikke nødvendig å benytte tildelt ruter fra Homenet om man har egen trådløs ruter som fungerer bedre. Ruter kan kobles til hvilket som helst av de nye nettverksportene som er satt opp, det er da smart å plassere ruteren så sentralt som mulig i leiligheten. Se her for test av billige og gode rutere:

I de større leilighetene og der man har betongvegg som deler leiligheten i to kan det være krevende å få god dekning i alle rom. Da er løsningen å benytte flere sendere, og den beste løsningen på markedet i dag er trådløst mesh-nettverk:

Mesh-nettverk

Mesh-nettverk kobler sammen flere sendere for å gi skikkelig dekning i alle kroker av leiligheten. Mesh-enhetene er plasseringsvennlige og har ofte en diskret design som lettere glir inn i interiøret. Prisene er på vei ned, og det er flere løsninger på markedet, se her for tips:

Merk at det ofte kan være nok med to sendere, da kan man spare noen kroner. Velger man løsninger som støtter ethernet backhaul (spør i butikken!) vil man kunne koble senderne sammen ved ved hjelp av kabel, og kan dermed plassere en ved hvert uttak i leiligheten. Dette vil i de aller fleste tilfeller resultere i prima dekning i alle rom. Se eksempel under på produkter med priser:

Flere av mesh-systemene har mulighet for å koble på eksterne enheter ved kabel, så man f.eks. kan sette opp en trådløs mesh-enhet ved siden av stereoanlegg, for så å koble denne direkte til mesh-enheten. På denne måten kan man også koble Canal Digital dekoder uten å strekke kabel i stua, i de tilfellene der nettverk og TV-uttak er plassert på motsatt vegg fra hverandre.

Del nyhetene fra Tiedemannsjordet
error