TV / internett / telefoni

Kabel-TV

Telenor (tidl. Canal Digital) er leverandør av kabel-tv. Har du spørsmål vedrørende ditt kabel-tv-abonnement / T-We, kan du ringe tlf 915 09 000, eller gå inn på nettside https://kabel.canaldigital.no/

Det skal følge med en dekoderboks til hver leilighet. Det er seksjonseiers ansvar at denne er tilgjengelig for eventuell leieboer og at den følger med leiligheten ved eventuelt salg.

Oppstår det feil på kabelanlegget utenom normal åpningstid, kan dette rapporteres via telefon 67109090 / 06090. For ytterligere informasjon vises det til http://www.telenor.no/privat/kundeservice

Ingen må gjøre inngrep i kabel-tv-anlegget som å skru av dekselet på antenne-kontakten og foreta om- eller tilkoblinger. Slike inngrep vil kunne forårsake forstyrrelser på signalene til andre beboere og i verste fall forårsake ødeleggelser i kabel-tv anlegget.

Internett

Alle leiligheter på Tiedemannsjordet har internett via fiber levert av Homenet. Det er i de fleste leiligheter nettverksuttak i både entreen og i stua. Det er ingen hastighetsbegrensninger på nettet og alle leiligheter har 1000/1000mbps hastighet til rådighet. Trådløs dekning og hastighet kan variere avhengig av utstyr. Alle leiligheter har fått levert en ruter med trådløs sender. Opplever man brudd i signaler, ustabil oppkobling etc. se ofte stilte spørsmål på Homenets hjemmeside https://www.homenet.no/kundeservice eller ring 38 99 01 00

Se også følgende hjelpesider fra Homenet:

Praktisk info for trådløs dekning:

Det er ikke nødvendig å benytte tildelt ruter fra Homenet om man har egen trådløs ruter som fungerer bedre. Ruter kan kobles til hvilket som helst av de nye nettverksportene som er satt opp, det er da smart å plassere ruteren så sentralt som mulig i leiligheten.

I de større leilighetene og der man har betongvegg som deler leiligheten i to kan det være krevende å få god dekning i alle rom. Da er løsningen å benytte flere sendere, og den beste løsningen på markedet i dag er trådløst mesh-nettverk:

Mesh-nettverk

Mesh-nettverk kobler sammen flere sendere for å gi skikkelig dekning i alle kroker av leiligheten. Mesh-enhetene er plasseringsvennlige og har ofte en diskret design som lettere glir inn i interiøret.

Merk at det ofte kan være nok med to sendere, da kan man spare noen kroner. Ved kjøp kan det være smart å velge løsninger som støtter ethernet backhaul  slik at man kunne koble senderne sammen ved ved hjelp av kabel, og dermed benytte de installerte uttakene i leiligheten.

Flere av mesh-systemene har mulighet for å koble på eksterne enheter via kabel, så man f.eks. kan koble sammen en mesh-enhet med stereoanlegg, spillkonsoll, Canal Digital dekoder e.l. uten å måtte strekke kabel gjennom leiligheten.

Les mer her

Fiber og trådløse løsninger

For de som ikke ønsker bryet med å sette opp mesh-nettverk selv, kan dette også bestilles som en tjeneste fra Homenet, som da vil støtte trådløs dekning i leiligheten:

https://www.homenet.no/wifi-at-home/

IP-telefon

Leilighetene har ikke mulighet for tradisjonell telefontilkobling. Løsningen er i så fall IP-telefon, og man kan ta med seg evt. gammelt nummer til ny løsning om det er ønskelig. Homenet samarbeider med Ibidium om levering av telefonløsning. Ta kontakt med Ibidium kundeservice på 67 82 81 00 eller se https://www.homenet.no/telefoni/ for mer informasjon